Hogyan változtatja meg az életed a csikung?

Szerző: | 2020. júl. 20. | Elmélet

6 lépésben összefoglaltam. Ebben a cikkben megtalálod az apró betűs részt is, ami miatt sokan feladják félúton. Pedig nem kell, hogy így legyen! Ha előre tudod, mire számíts, egy kicsivel könnyebb lesz túljutni a zökkenőkön.

Az energia, amit felszabadítasz a gyakorlással, azt az életterületedet segíti, ahol leginkább szükséged van rá. Lehet, hogy az egészséged fog javulni, de az is lehet, az emberi kapcsolataidban hoz változást. Az is lehet, hogy “váratlanul” meglépsz egy munkahelyváltást, mert megjön hozzá a bátorságod. Az egyéni variációkon túl azért van néhány közös tapasztalat:

  1. JOBB KEDVED LESZ A MINDENNAPOKBAN. Ez mindenképpen inspirálni fog! A csikung gyakorlás hatására dopamin termelődik a szervezetedben, amitől boldogabbnak érzed magad, beindulnak pozitív változások.

  2. MEGJELENNEK FÁJDALOMPONTOK A TESTEDBEN. Ez nem lesz annyira kellemes. Ahogy gyarapszik az életenergiád, a gyakorlások alatt tested jelezni fog minden pontot, ahol blokkod van. Ha tovább gyakorolsz, ez elmúlik.

  3. AZ ELMÉD MEGPRÓBÁL SZABOTÁLNI. Most jön a legnehezebb rész! A meggyőző tapasztalatok ellenére időnként erős lesz a késztetésed, hogy felhagyj a gyakorlással. Az elméd mindent meg fog tenni, hogy ne csináld tovább. Lehet, hogy ingerült leszel, vagy azt érzed, hogy unatkozol, vagy azt hogy most éppen máshol kéne lenned… Ez teljesen természetes. 

    Úgy vagyunk összerakva, hogy ragaszkodunk a megszokott életmintáinkhoz. Olyan ez, mint egy program, ami a számítógépeden fut. Nem tud mást csinálni, az a dolga, hogy fusson. Akkor is, ha hülyeségeket csinál, vagy már régóta elavult módon működik. 

    Az elméd futtatja ezeket a programokat és nem tetszik neki, ha te törölni vagy átírni próbálod. Azért, mert nem tudja, hogy mi lesz a dolga a későbbiekben és retteg attól, hogy előbb-utóbb ő is törlésre kerül. Természetesen nem ez a cél, hanem az, hogy te irányítsd önmagadat és ne a benned futó eldugdosott programok.

  4. APRÁNKÉNT HELYÉRE KERÜLNEK BENNED A DOLGOK. Egy idő után már nem csak akkor csikungozol, amikor gyakorolsz. Hanem akkor is, ha telefonon beszélgetsz, ha egy állásinterjún ülsz, ha bevásárolsz vagy mosogatsz. Ahogy tudatosodsz, egyre nagyobb rálátással bírsz önmagadra és a világra. Kezdesz magabiztosabbá válni nem csak lászat szintjén, hanem belül is. Egyre inkább képes leszel szabadon dönteni ahelyett, hogy reflexszerűen reagálnál.

  5. JOBB HELYNEK LÁTOD A VILÁGOT. Az előző pont következménye, hogy önazonosan és növekvő önbecsüléssel vagy jelen. Könnyen gyakorlod az empátiát, miközben nem válsz rángathatóvá érzelmileg. Amikor elérkezel ide, már nehéz téged megtéveszteni vagy manipulálni. Ezért növekszik a biztonságérzeted.

  6. TÉNYLEG JOBB HELLYÉ VÁLIK A VILÁG. És ez nem közhely! Minél többen érjük el az előző két pontot, annál jobb hely lesz a világ. Azok, akinek stabil az önbecsülésük, nem harcolnak mások energiájáért. Miért is tennék? A csikunggal hozzájutnak több, mint eléghez belőle. Így hosszabb távon egy békés boldog világhoz vezet el a csikung.

Mindehhez elég rendszeresen gyakorolni.

Közelgő Programok

Havi Heti Napi Lista
Nem találtunk eseményt.