Ningcsing Intenzív Alaptanfolyam

4 NAPOS ONLINE TANFOLYAM

Intenzív és teljes csikung program, amellyel segíteni tud egészséged megőrzésében, helyreállításában, mentális erőd és lelki állóképességed fejlesztésében a Jin minőség erejével. A ningcsing egy nők energetikájára épülő irány. Az alaptanfolyam gyakorlatai azonban a férfiak számára is hasznosak, hiszen a jin erejével saját jangjukat emelhetik magasabb minőségre.

AZ ONLINE PROGRAM MENETE


Szombat    09:00 – 13:15, 14:15 – 18:30

Vasárnap   09:00 – 13:15, 14:15 – 18:30

CSOPORTLÉTSZÁM: min. 6 ; max. 20 fő

A részvétel díj: 139 EUR/fő 

MIT AD SZÁMODRA A NINGCSING ALAPTANFOLYAM?

A kéthétvégés intenzív Ningcsing Alaptanfolyam elszánt kezdők számára lett kialakítva. Intenzív és mélységi munkában lesz részed. A tanfolyam gyakorlati és elméleti tudás szempontjából is átfogó.

A Ningcsing Csikung rendszeres gyakorlásával az alább eredményekre számíthatsz:

  • TÖBB ENERGIÁD LESZ A MINDENNAPOKBAN
  • TESTED  ÖNGYÓGYÍTÓ FOLYAMATAI FELERŐSÖDNEK
  • ÉRZELMILEG ELKEZDESZ STABILABBÁ VÁLNI
  • TÜRELMESEBBÉ, ELFOGADÓBBÁ ÉS KITARTÓBBÁ VÁLSZ
  • EGYRE TISZTÁBBAN ÁTLÁTOD A CÉLJAIDAT ÉS AZT IS, AMI AKADÁLYT JELENT
  • ELKEZDED MEGHALADNI MÚLTAD KORLÁTOZÓ HATÁRAIT.

A Ningcsing Csikung egészében a nők testi és energetikai sajátosságaira épülő csikung irány. Azonban az Alap- és Középhaladó tanfolyam gyakorlatai a férfiak számára is hasznosak, mivel a Jang irányba történt elborulás miatt a férfiak Jin része is tisztításra és erősítésre szorul. 

Férfi és női része nemünktől függetlenül mindannyiunknak van. Ha az egyik rész minősége sérül, a másik sem tud kiteljesedni. A Ningcsing Csikung Alaptanfolyam gyakorlataival helyreállítható a rend, a sérült energetikai minőségek (és az általuk megnyilvánuló énrészek) gyógyulásnak indulnak.

A Ningcsing Csikung tehát egy mély önismereti út és gyógyulási lehetőség is egyben. A Ningcsing Jin minőségen át vezető szellemi útja e gyógyulás után válik kézzel foghatóvá.

 

A tanfolyamon az alábbiak kerülnek átadásra:

R

A hagyományos kínai szemlélet alapjai

Jin-Jang elmélet, Dantienek, 5 fázis tana, a meridiánrendszer alapszintű ismerete

R

Készségek, amiket fejlesztünk

Csi érzékelése tenyerekben és a talpakban, tudatos figyelem gyakorlata, testtudatosság fejlesztése, lassítás és ellazulás

R

Helyes légzés elsajátítása

3 kifejezetten erőteljes csikung légzésgyakorlatot tanulsz meg, amely alapja lesz az érzelemszabályozásnak és az egészséged erősítésének is.

R

Wai Dan - Dinamikus csikung gyakorlatok

8 mozgásos, stresszoldó gyakorlat kerül átadásra, amelyek gyakorlásával megteremthető a jin és jang egyensúlya

R

Nei Dan - Csendes csikung gyakorlatok

3 mély meditációs gyakorlat kerül átadásra, amelyek állva (Nagyfa), ülve (Kis égi kör) és fekve (5 kapu légzés) gyakorolhatók.

A Ningcsing csikung gyakorlatai három szinten hatnak:

1. TESTI SZINTEN: A gyakorlás hatással van a test minden belső szervére és szervrendszerére. Javítja az immunrendszer működését, fokozza a keringést, javítja a légzésfunkciókat, stabilizálja az idegrendszer működését. Orvosi kutatásokat IDE KATTINTVA olvashatsz.

2. ENERGETIKAI SZINTEN: a Ningcsing Csikung gyakorlásával energetikai rendszeredet feltöltöd életenergiával, amellyel elindul egy tisztulási és újrarendeződési folyamat. E folyamat eredményeképpen a fejlesztésre szoruló életterületeid építésére is több energia jut. Elkezd áátalakulni az életed.

3. SZELLEMI SZINTEN: első lépésben a traumák és érzelmi sérülések kezdenek el gyógyulni. A Ningcsing Csikung sajátossága, hogy a családi és kollektív életminták is felszínre kerülnek és gyógyulásnak indulnak. Ez után indul el a szellemi út, amely a Jin minőségen vezet a kiteljesedés megtapasztalása felé.

MIRE VAN SZÜKSÉG AZ ONLINE RÉSZVÉTELHEZ?

Az online kurzusok esetében a Google Meet rendszert, illetve a Ningcsing Komunikációs Tréning esetében pedig a Zoom rendszert alkalmazuk, tehát szélessávú internet elérhetőségre és számítógépre szükséged lesz.  (A rendszerek használatát magyarul a linkekre kattintva elolvashatod.)

Mindkét rendszerrel elő szóban lesz lehetőséged kérdezni, mert látni és hallani fogjuk egymást. Éppen ezért mindenképpen szerencsésebb egy nagyobb monitor használata (laptop vagy számítógép) a mobiltelefon helyett.

Az órákhoz fontos egy nyugodt szoba is a számodra, amely jól szellőztethető, némiképp tágas és világos. Legyen a szobában támlás szék, jógamatrac, takaró, (esetleg ülőpárna) és ivóvíz is számodra.

A workshopot vezeti:
GÓRA EDINA

Közelgő Programok

Havi Heti Napi Lista
Nem találtunk eseményt.