Ningcsing
Nyolc Brokáttekercs

Ba Duan Jin – álló gyakorlatsor

Pár óra leforgása alatt megtanulhatod az egyik legnépszerűbb egészségjavító csikung gyakorlatsort, a Nyolc Brokáttekercs álló sorozatát. 8 egyszerű, de nagyszerű gyakorlat, amelyeket a workshop végére együtt és külön is gyakorolhatsz önállóan, testi-lelki egészséged megőrzése, javítása érdekében.

AZ ONLINE PROGRAM MENETE


Szombat    09:00 – 12:00

Vasárnap  09:00 – 12:00

CSOPORTLÉTSZÁM: max. 14 fő

A részvétel díj: 40 EUR/fő 

NEKED VALÓ EZ A WORKSHOP,

  1. ha egy dinamikusabb csikung gyakorlatsort keresel, illetve, ha kifejezetten gyógyulni szeretnél.
  2. ha valamilyen meditációs irányt gyakorolsz, de keveset mozogsz mellette, a nyolc brokáttekercs akkor is kiváló döntés lehet a számodra. Alaposan átmozgat, stabilizálja az energiarendszeredet, melynek hatására a meditációk mélyebbé válnak.
  3. ha munkádból, életmódodból adódóan egész nap ülsz és tornázni sem kifejezetten szeretsz, a nyolc brokáttekercs segíteni tud, hogy megőrizd egészséged.
  • TÖBB ENERGIÁD LESZ A MINDENNAPOKBAN
  • TESTED  ÖNGYÓGYÍTÓ FOLYAMATAI FELERŐSÖDNEK
  • ÉRZELMILEG STABILABBÁ VÁLsZ
  • NÖVEKSZIK A KITARTÁSOD
  • javul az állóképességed ÉS A TESTTARTÁSOD

A csikung gyakorlatok lényege a csi egyenletes áramlásának fenntartása, illetve megteremtése. A 8 brokáttekercs célja az egészség fenntartása, illetve helyreállítása, az élet meghosszabítása és minőségének javítása. Az egészségmegőrzés mellett javítja a testi-lelki állóképességet, fejleszti az egyensúlyérzéket, a testudatosságot és a koncentrációs képességet. Oldja a stresszt és erősiti az érzelmi stabilitást.

MITŐL MŰKÖDIK?

Nyugati megközelítés szerint: A gyakorlatok a nyújtó, csavaró és feszítő mozdulatok, valamint a test ellazításán és a légzésen keresztül fokozzák a keringést. Javul a szervezet oxigénellátása, növekszik a tüdőkapacitás, a gyakorlás folyamán átmozgatásra kerül a gerinc, az izmok, ínak és ízületek. A tudatos és nyugodt légzésen keresztül kiegyenlítődésre kerül az idegrendszer szimpatikus és paraszimpatikus tónusa: miközben az elme megnyugszik, a figyelem élénkebbé válik, oldódik a stressz.

Keleti megközelítés szerint: A mozdulatok, a tudat és a légzés összehangolt működésével a meridiánrendszeren keresztül hatunk a belső szervek állapotára. A nyújtó, feszítő, csavaró mozdulatok segítségével energetikai rendszerünk blokktalanítja magát, a lazítás fázisában fokozódik a csi áramlása a megdolgozásra kerülő testtájékon és az ott elhelyezkedő belső szervekben. A megnövekvő csi mennyisége növeli az életerőt, erősíti szervezetünk öngyógyító folyamatait.

Az optimális eredményekért a Ningcsing Nyolc Brokáttekercset napi 1-2 alkalommal 15-20 percet érdemes gyakorolnod.

 

A tanfolyamon az alábbiak kerülnek átadásra:

R

Elméleti alapok

Megismerkedsz a betegségek és a gyógyulás elméleti alapjaival a hagyományos kínai orvoslás nézőpontjából. Megismered a gyakorlatokat, hogy  megértsd mit miért teszel a gyakorlás során. Az elméleti tudás segíti a csikung hatékony elsajátítását.

R

Nyolc önálló gyakorlat

Önállóan is alkalmazható gyakorlatból álló gyakorlatsort tanulsz meg, valamint bevezető gyakorlatokat az induláshoz. A gyakorlatok minden fontos belső szervre, valamint a gerincre és az ízületekre jótékony hatással vannak.

R

Helyes légzés elsajátítása

A nyolc brokáttekercs gyakorlatai által megtanulod a helyes légzés módját, amelyet nehezebb élethelyzetekben is tudsz majd alkalmazni.

MIRE VAN SZÜKSÉG AZ ONLINE RÉSZVÉTELHEZ?

Az online kurzusok esetében a Google Meet rendszert, illetve a Ningcsing Komunikációs Tréning esetében pedig a Zoom rendszert alkalmazuk, tehát szélessávú internet elérhetőségre és számítógépre szükséged lesz.  (A rendszerek használatát magyarul a linkekre kattintva elolvashatod.)

Mindkét rendszerrel elő szóban lesz lehetőséged kérdezni, mert látni és hallani fogjuk egymást. Éppen ezért mindenképpen szerencsésebb egy nagyobb monitor használata (laptop vagy számítógép) a mobiltelefon helyett.

Az órákhoz fontos egy nyugodt szoba is a számodra, amely jól szellőztethető, némiképp tágas és világos. Legyen a szobában támlás szék, jógamatrac, takaró, (esetleg ülőpárna) és ivóvíz is számodra.

A workshopot vezeti:
GÓRA EDINA

Közelgő Programok

Havi Heti Napi Lista
Nem találtunk eseményt.