A NINGCSING CSIKUNGRÓL

ÉBREDJ RÁ VALÓDI TERMÉSZETEDRE!

Ningcsing Csikung gyakorlásával ráébredsz arra, mi is a valódi természeted és mi nem az. Ez az út lehetőséget nyújt, hogy felfedezd, a szenvedés, amit megélsz, nem te vagy és nem is szükségszerű számodra. Felismerheted, hogy a gondolatok és az érzelmek amelyek megjelennek benned, nem azonosak veled. Közelebb kerülsz a forráshoz, ami szíved legmélyén lakozik, így nem kell érte sehova sem menned. E forrásból ered mindaz, ami valójában vagy: a békesség, a szabadság és a szeretet minden megnyilvánulása. A Ningcsing Csikung által lehetőséged van felfedezni, hogy amit eddig kívül kerestél, az mind benned van és már most is a tiéd. Sőt, nem csak a tiéd, hanem azonos vagy vele.

Amikor felismered, hogy a forrásért nem kell harcolnod senkivel, nem kell megvédened semmitől és nem kell hozzá tökéletesebbé válnod, megjelenik benned a békesség, az elfogadás és az ősbizalom, általa pedig eltűnik a hiányérzet. Ráébredsz arra, hogy a szeretet nem válogat, nem különböztet meg és nem hiszi el a felbukkanó ítéleteket. Ebben a pillanatban eltűnik a kerítés közted és a világ között, az a kerítés, amelyet egyetlen dolog tett valóssá: az hogy hittél a létezésében.

A Ningcsing Csikungban nem szükséges hinned. Sőt, kifejezetten kérlek, hogy ne higgy benne és abban sem, amit itt olvasol. Szerencsésebb, ha te magad jársz utána és megvizsgálod, számodra mit jelent mindez.  Ez az út független vallásoktól és hitrendszerektől. Bármiben is hiszel, a Ningcsing Csikung nem ütközik vele, nem támadja vagy cáfolja azt. A Ningcsing Csikung nem köt meg és nem irányít. Abban segít, hogy mélyebben megismerd a világot és önmagad, hogy felfedezd és eloszlasd azokat a hiedelmeket, amelyek a szenvedésed hozzák létre és tartják fenn az életedben.

A fejlődés női (JiN) útja, nem csak nőknek

Amióta az ember történelemet ír, megfigyelhető a világ egyensúlyi állapotának kibillenése a Jang, férfias irányba. Ennek következménye a háborúk, a versengés, a folyamatos növekedésre épülő és fenntarthatalan gazdasági modell. Ami a világban jelen van, az az ember egyéni tudatában is jelen van konfliktusok, megfelelési kényszer, sikerhajszolás, felhalmozás formájában. A világ egyensúlyának helyreállítását kizárólag önmagunkban tudjuk elkezdeni. Sehol máshol. A Ningcsing Csikung segíteni tud ebben, egy női utat kínálva – ami nem csak nők számára lehet hasznos. Akár férfi, akár női testben létezünk, mindkét minőség jelen van bennünk. És sajnos mindkét minőségben megjelenik a kibillenés. A Ningcsing Csikung egy férfi számára is hasznos irány lehet, ha a női minőség mélyebb megértésén és elfogadásán keresztül szeretne fejlődni.

Élő rendszer

A Ningcsing Csikung egy élő rendszer. Ez azt jelenti, hogy megjelenésétől kezdve ez az irány nem egy merev és zárt gyakorlási forma, hanem egy az éppen fennálló hatásokkal összhangban változó út, a gyakorló testi adottságaira, pillanatnyi állapotára jól adaptálható rendszer. Ha nem így lenne, ez is a férfias utak egyike volna. Ez a csikung irány folyamatosan gazdagodik, formálódik épül, alkalmazkodik és adaptálódik, de lényegét tekintve mindig “önmaga” marad.

Mellékhatások

A Ningcsing Csikung rendszeres gyakorlása mellett felerősödnek tested öngyógyító folyamatai, mert a Ningcsing Csikung a fizikai tested állapotaival is foglalkozik. Mivel valódi természeted felfedezése az önvizsgálaton alapul, az egyik legkézenfekvőbb dolog, amin a megfigyelést elkezdheted: a saját tested.

A Ningcsing Csikung segítségével a testedben keringő életenergiával és a létezés bármely pontján fellelhető egyetemes energiával dolgozol magadon. Akkor is, ha nem hiszel mindezekben. Az ember és az univerzum energiarendszerének megfigyelése sok ezer éves múltra tekint vissza. A megfigyelések mellett tudományos módszerekkel is már több évtizede kutatják világszerte ezeknek az energiáknak a létezését és működését. A Ningcsing Csikung gyakorlásához szerencsére nem kell hinned az energiák létezésében. Elég hozzá gyakorolni és nyitottan megfigyelni azt, ami éppen történik a testedben.

A Ningcsing Csikung bármely életkorban és bármely testi állapot mellett gyakorolható. Egyetlen feltétele, hogy a gyakorló képes legyen a figyelmét 10-15 percig fenntartani. A Ningcsing Csikung gyakorlatai között vannak ülve vagy akár ágyban is végezhető gyakorlatok, más gyakorlatok pedig könnyített módon is hatékonyan végezhetőek. A számodra legmegfelelőbb mód megtalálásához fontos, hogy egy jól képzett Ningcsing Csikung oktató felügyelete mellett, rád szabva sajátítsd el a gyakorlatokat, a könyv és a videó ehhez nem elég.

Az életenergiával történő gyakorlás mellékhatása, hogy több energiád lesz a mindennapi tevékenységeid elvégzéséhez, több energiád lesz a gyermekeidhez, a párodhoz, szeretteidhez és általánosságban elmondható, hogy türelmesebbé válsz. Mindezek a mellékhatások a Ningcsing Csikungnak nem céljai, csupán olyan következményei, amelyek megjelennek, ha rendszeresen gyakorolsz. A Ningcsing Csikung célja, hogy meghaladva gátló hiedelmeidet ráébredj a valódi – szabad, békés és szeretetteli – természetedre, és egycsapásra vagy lépésről lépésre magad mögött hagyd a szenvedést.