Kiút az inzulinrezisztenciából

Szerző: | 2020. júl. 20. | Gyógyulás

A hivatalos orvosi álláspont, hogy az inzulinrezisztencia nem visszafordítható és a cukorbetegség előszobájának tekinthető. Ágnes története példa arra, hogy elszántsággal és sok munkával mégis visszafordítható egy kóros folyamat.

Kaptam egy visszajelzést azzal kapcsolatban Ágnestől, hogy közös munkánk eredményeképpen az 1 éves kontrollvizsgálat szerint megszűnt nála az inzulinrezisztencia állapota, minden értéke optimális. Ami történt vele az csodálatos, de nem a szerencsén múlott és nem is történt csoda. Ágnes gyógyulásához az vezetett, hogy semmit nem söpört a szőnyeg alá és nem adta fel félúton.

Az inzulinrezisztencia kialakulásáról, lelki okairól rengeteg információ van fent a neten és sok az általánosítás, hiszen hogyan is lehetne nagy vonalakban körbejárni egy ekkora témát. Az általános meglátások sajnos nem tudnak segíteni, ha fel nem fedjük a teljesen egyéni, konkrét okokat. Az életet nem általánosságban éljük, hanem nagyon is konkrét élethelyzetekben, meghatározó érzelmi, kapcsolatrendszeri, viselkedésbeli mintázatok szerint. 

Nem lehet teljes a siker, ha a lelki okok oldását nem támogatja az életmódbeli változás is. De hogyan lehetne mindezt végigvinni, amikor kitartani ebben a folyamatban már rég nincs elég energiánk?

A megjelenő testi probléma, annak mélyebb oka, megfejelve egy orvosi diagnózissal, meg egy jól odarakott prognózissal (pl. “A legtöbb esetben az inzulinrezisztencia II. típusú cukorbetegségbe torkollik, ami csak idő kérdése.”) elszívja minden erőnket. 

 A gyógyuláshoz nem elég egyetlen síkon közelíteni. Nem elég, ha csak a testeddel foglalkozol. Nem elég, ha csak a lélekkel foglalkozol. Nem elég, ha csak energetikai síkon szeretnéd feloldani a blokkokat. Nem elég, ha csak az életedben, kívül idézel elő változásokat. Mindezekre EGYÜTT van szükség.

Ágnes esetében ez történt. Testi szinten belevágott egy szigorú diétába, amit elmondása szerint tarthatatlan volt számára, főleg amikor hajón dolgozott. Gyakran voltak kilengések, nem tudta tartani a diétát. Megtanulta a megfelelő csikung gyakorlatokat is, egyrészt hogy a mozgás visszakerüljön az életébe és hogy energetikailag felerősödjön. Sajnos a hajón nem tudta megoldani a gyakorlást, ezért fél évvel később az értékei tovább romlottak, ami megijesztette. 

Ágnes az ijedtséget dobbantónak használta. Átbeszéltük újra a teendőket és nekiállt most már komolyan, napi szinten gyakorolni a megfelelő csikung gyakorlatokat. Ahogy növekedett az energiája, úgy javult a közérzete is. Kellően megerősödve egyéni hellinger állítással, és segítő beszélgetésekkel folytattuk a közös munkát. Időnként nagyobb fájdalmakat érintettünk meg, de a rendszeres csikung gyakorlással Ágnes könnyebben ment végig ezen a lelki folyamaton. 

3 hónap intenzív közös munka után érkezett el az 1 éves kontrollvizsgálat ideje, amelynek eredménye azt mutatta, hogy teljesen megszűnt az inzulinrezisztencia, minden érték a normál tartományban maradt.  Ami pedig belül megoldott, azt most kívül, az életében hoz változást Ágnesnek. Már nem a régi, meghatározó mintái szerint hozza meg a döntéseit, és kellő energiája is van egy új alapokra helyezett életet kezdeni.

Közelgő Programok

Havi Heti Napi Lista
Nem találtunk eseményt.