A csikung megmutatja, ki is vagy Te valójában

Szerző: | 2020. júl. 20. | Y generáció

Mit adhat a csikung az Y generáció gyermekeinek? Mondd, te megtaláltad már a helyed a világban? Úgy érzed, hogy pontosan ott vagy, ahol lenned kell, és nincsenek benned kétségek? Hogy képes vagy megbirkózni ezzel az iszonyatos információmennyiséggel, amivel naponta találkozol? Ha igen, akkor engedd meg, hogy gratuláljak! Büszke lehetsz magadra! Ha viszont nem, akkor jól figyelj! Nem vagy egyedül ezzel a problémával. A megoldás pedig csak egy karnyújtásnyira van.

Te tudod, mi a csikung (qigong, chikung, chi kung)? Nem? De a jógát biztosan ismered. Ahhoz hasonló, viszont egy picit mégis más. Nem kell a nyakadba varázsolni a lábad és kitartani, sem erőteljesen kontrollálni a légzésedet. A csikung ennél egyszerűbb, mégis megmutatja, ki is vagy te valójában.

Ne úgy képzeld el, mint egy kényelmes utazást, hiszen találkozni fogsz a félelmeiddel és azokkal az életmintákkal, amelyek a tudatod mélyéből irányítva meghatároznak. Az élmény rendkívül izgalmas, az eredmény pedig elképesztően hatékony! A csikung kombinálja a mozgást a légzéssel és a figyelemmel. Ez azért fontos, mert a légzéssel be tudsz avatkozni a tested minden folyamatába: hatással lehetsz az idegrendszeredre, a keringésedre, az érzelmeidre, tudod szabályozni a feszítés-lazítás állapotát. 

A csikung lágy, finom és lassú mozdulatokkal vezet át egy teljesen új életbe. Mert ha tudod szabályozni a légzésedet, akkor tudod szabályozni az érzelmi és a tudati állapotodat, valamint az idegrendszeri működésedet is! Ezáltal magabiztosabbá válhatsz. Nemcsak kifelé. Nemcsak a látszat szintjén. Hanem a valóságban is. A csikung abban is segít, hogy meg tudj birkózni az óriási mennyiségű információval, ami körülvesz. Hogy jobban tudd szűrni ezeket. Felpörgetheted a tanulási képességeidet, ugyanis a csikung egy teljesen más idegrendszeri kapcsolódást indít be a jobb és a bal agyfélteke között, mint amihez szokva vagy. Segíteni tud a vizsgadrukk, és még a betegségek leküzdésében is; legyen szó egy kellemetlen influenzáról vagy egy hosszabban elnyúló krónikus betegségről. 

És ez még nem minden!

Sajnos az Y generációs fiatalok többsége nem boldog. 

Nem találják a helyüket. Keresnek valamit, de nem tudják, hogy mit. Számos felszínes kapcsolatuk van, de a mélységi kapcsolatokat már nem tudják megélni. És egyszerűen nem találják a megoldást. Nem lelik a kiutat ebből a börtönként érzékelt élethelyzetből. Pedig létezik! Igenis képesek lennének változtatni! 

A kulcs a csikung! 

Ha kialakítasz magaddal egy harmonikus kapcsolatot, akkor elkezded jól érezni magad a bőrödben. Ezáltal jobban megérted az embereket, így jobb lesz a párkapcsolatod, sőt bármelyik emberi kapcsolatod is. Ehhez azonban figyelned kell! De, ha ott van a zaj a fejedben, hogyan tudnál a másikra koncentrálni? Hogyan tudnád megérteni őt? A válasz kézenfekvő: sehogy! Ha jobb kapcsolatokra és a boldogabb mindennapokra vágysz, érdemes megtanulnod legalább egyetlen gyakorlatot jól! Csináld naponta, legalább 15 percig. Már ezzel is nagyon sokat tehetsz önmagadért, a változásért! Viszont az nagyon fontos, hogy sose rutinból csináld! Koncentrálj inkább arra, hogy milyen újdonságot tapasztalsz. Nézd meg, mi történik veled és a közérzeteddel napról napra, gyakorlatról gyakorlatra. 

Mert valami történni fog! Csak figyelj! Szeretnél kikeveredni az érzelmi sérülések útvesztőjéből, hogy rálelj önmagadra? Tudj meg többet a csikungról, és vedd a kezedbe a saját életed!

Közelgő Programok

Havi Heti Napi Lista
Nem találtunk eseményt.